onsdag 25 maj 2022

Resa till Kallerö

Så har vi då testat att preppa, packa och åka husbil med en natts övernattning två gånger.
Då är det dags för en längre resa och vi har fått tipset om Kallerö, Kallriga Naturreservat.
En resa på dryga 15 mil hemifrån.
Kallerö ligger mellan Forsmark och Östhammar, och är en halvö innanför Gräsö.
https://maps.app.goo.gl/tU6xV6RHZnFMLVGn9
 
Husbilen behöver laddas med kläder, prylar och mat. Därtill kommer vatten som måste fyllas på. 
Efter att allt är lastat och checklistan att dörrar och fönster är stängda och sladdar är frånkopplade så rullar Martin iväg.
Första anhalt är Tumba för att plocka upp Anna som är packad och klar.

Eftersom vi givetvis valt att åka iväg ganska tidigt en onsdag, som är onsdagen före Kristi Himmelfärd, så möts vi på motorvägen av alla andra trafikanter och semesterfirare som tänkt samma sak. Det är alltså rätt mycket trafik.

Man måste handla på vägen om man inte hunnit göra det innan, så därför ska vi stannat på ICA Maxi i Arlanda Stad, som inte finns längre, om den nånsin funnits. Google maps hjälpte oss dock med att hitta ICA Maxi i Gnista, Uppsala, vilket ju är på vägen mot målet.
Efter ett par minuter är vi uppe i typ 700 kronor och har plockat exakt noll saker som stod på inköpslistan. I alla fall den som var till ICA. En grill, bricketter, tändjox, grilltång av enklare slag och en reservdunk för vatten blev det. Detta skulle vi köpt på Biltema, men det fanns ju här också. Funderade ett par varv på om man skulle ha en gasolgrill till husbilen, men kol har ju sin charm med smaken. 
Därtill blev det en hel del mat, både sånt som "bulkats", alltså "bra att ha", men även det som vi ville äta, typ färskvaror och annat. 1.500 kronor fattigare och en ny ICA-butikserfarenhet rikare så rullade vi vidare norrut, med dragning mot öster.


 
Stora motorvägen, E4, är ju rätt tråkig att köra på. Bilen vill inte riktigt hänga med i de tuffa Tesslornas tempo. Inte pinsamt slö, men ändock.
Därefter är det väg 219, vilket är en tresiffrig landsväg, vilket lär säga en del. I sant Uppsalamanér så finns det en del cirkulationsplatser på den, men vi valde att passera rakt igenom dessa. 
Sluttampen är väg 76 som åtföljs av en lång grusväg, men väldigt charmig avslutning på resan.


Vi startade på mätarställning 124400 kl 15:15 och är framme 19:38 på mst 124577, alltså 17,7 mil. Att det tog sån tid må berott på att det fanns andra resenärer, ICA och att Bilen inte är nån rallybil... 4 timmar och 23 minuter 4:23

Sammanfattas som trevlig resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vår första längre resa med husbilen juni/juli 2022 Etapp 1 Fagerviken:

Nu är det dags! Husbilsdags! Att resa och planera är det jag är van vid. Det enda som är bestämt inför denna resa är avresedag, att vi ska t...