torsdag 26 maj 2022

Kallerö Camping

Kallerö Camping är en gratis naturcamping för husbilar (och hugade husvagnsägare).Med gratis menas... Gratis. Själva planen utgörs av en gammal hamn där man lastade järn och malm från närliggande gruvor för transport till Storbritannien. Numera har själva kajkanten eroderat till en trist och brant stenslänt med inslag av armeringsjärn och trästockar. Just här vill ingen bada, därav stängslet. Intill planen finns informationstavlor och ett modernt utedass av torrtyp.

Här finns inget vatten, el eller tömningsmöjligheter för grå- eller svartvatten, men sopor kan man kasta i därför avsedda kärl. Det finns tydliga skyltar om att det här numera är allemansrätten som regerar. Man undrar ju lite vad som varit härskande regelverk här, innan dess. Någon så att det tidigare legat en camping där, och helt klart är att kommunen höll en småbåtshamn intill. Den är dock nedlagd nu.Kallerö Camping är mycket charmig om man gillar lite sån brukskultur och kombinerar det med en husbil vistelse vid havet. Det kan funka att tälta här också, men jag tror det finns mer lämpade platser i så fall. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vår första längre resa med husbilen juni/juli 2022 Etapp 1 Fagerviken:

Nu är det dags! Husbilsdags! Att resa och planera är det jag är van vid. Det enda som är bestämt inför denna resa är avresedag, att vi ska t...